Skip to content

U dijalogu s Mikom: Bojan Kiridžić

  Mali likovni salon, Bulevar Mihajla Pupina 9, Novi Sad
  Ponedeljak, 11. mart 2024. 19.00h

  U DIJALOGU S MIKOM: BOJAN KIRIDŽIĆ

  U okviru ovogodišnje manifestacije Antićevi dani u Malom likovnom salonu KCNS, održava se po četvrti put izložba „U dijalogu s Mikom“. Prethodnih godina u likovnom dijalogu sa poznatim pesnikom našli su se umetnici Filip Markovinović (video), Jelena Đurić (slike) i Marija Paunović (crteži). Ove godine izložbu čine likovna dela umetnika Bojana Kiridžića i Miroslava Antića. Kako je pesnik svoj život i umetnost najradije ostvarivao kroz dijalog, tako je i logično da njegova dela danas budu predstavlјena u interakciji sa delima savremenih umetnika. To je ujedno i prilika da sagledamo značaj i aktuelnost Antićevog likovnog stvaralaštva. Postavka predstavlјa oba autora sa kompozicijama apstrahovanih pejzaža.

  Bojan Kiridžić (1971, Novi Sad)
  Akademiju umetnosti završio je u Novom Sadu u klasi profesora Dušana Todorovića na odseku za slikarstvo. Član je SULUV-a, ULUS-a i LIKOVNOG KRUGA – udruženja umetnika Petrovaradinske tvrđave. Bavi se ugavnom klasičnim slikarskim i grafičkim tehnikama… Do sada je kolektivno izlagao oko dvesto puta i dvadesetak puta samostalno…

  Miroslav Antić (1932, Mokrin – 1986, Novi Sad)
  Bavio se poezijom, slikarstvom, novinarstvom i filmom. Objavio je niz knjiga za decu i odrasle i ostavio dubok trag u srpskoj i jugoslovenskoj kulturi. Bio je član ULUS-a od 1972. godine. Dobio je Zlatnu arenu za film „Doručak sa đavolom“, Sedmojulsku nagradu i nagradu za životno delo Društva novinara Vojvodine.

  Više o izložbi možete saznati ovde.

  Izložbu možete pogledati do 22.3.2024. radnim danima 10.00-20.00

  MALI LIKOVNI SALON,
  Bulevar Mihajla Pupina 9,
  21000 Novi Sad, Srbija;
  +381(0)21/525120;
  www.kcns.org.rs;
  mls@kcns.org.rs